Підключення по технології GePON

Технологія GEPON – це підгрупа сучасних, перспективних технологій на базі оптоволокна. Відмінною особливістю всіх технологій PON (пасивних оптичних мереж) є те, що вся розподільна мережа будується виключно на пасивних компонентах: в одноволоконній лінії розмноження сигналу здійснюється на спеціальних розгалужувачах оптичної потужності, так званих спліттерах.

Пасивні оптичні мережі GEPON організовуються на основі трьох компонентів: OLT – станційних терміналів, сплітерів-розгалужувачах і ONT – абонентських терміналів. Станційні термінали служать для організації підключення до зовнішніх мереж передачі даних, абонентські термінали використовуються для надання сервісів на абонентській стороні.

gepon

Мережі GEPON мають топологію точка-багатоточка, розгалужені сегменти-дерева підключаються до одного порту центрального вузла. Таким чином безліч абонентських пристроїв ONT отримує дані від одного прийомопередаючого модуля в станційному терміналі.

Технологія GEPON – це один з підкласів мереж PON, що забезпечує найвищу швидкість передачі даних (до 1,2 Гбіт / с). Саме технологія GEPON дозволяє оптимально використовувати ресурси оптичного волокна. Для підключення 64 абонентів в радіусі 20 км потрібно всього один волоконно оптичний сегмент.

Переваги технології GEPON:

– Перспектива зниження вартості обладнання завдяки стандартним механізмам 802.3ah.
– Швидкість передачі до 1 Гбіт/c в обидва боки.
– QoS за допомогою 802.1p/TOS. Гарантія якості надання послуг VoIP або VoD.
– Підключення до 64 абонентів по одному оптичному волокні.
– Передача потокового відео (IGMP Snooping);
– Простота встановлення і обслуговування.