Підключення по технології WI-FI

Найбільш динамічним сегментом телекомунікацій сьогодні є мережі WLAN (WiFi). В останні роки стає все більше зростання попиту на мобільні пристрої, побудовані на основі безпровідникових технологій.

Варто відзначити, що WiFi продукти передають і отримують інформацію за допомогою радіохвиль. Кілька одночасних віщань можуть відбуватися без обопільного втручання завдяки тому, що радіохвилі передаються по різних радіочастотам, відомими також як канали. Для здійснення передачі інформації WiFi пристрої повинні «накласти» дані на радіохвилю, також відому як несуча хвиля. Цей процес називається модуляцією. Існують різні типи модуляції. Кожен тип модуляції має свої переваги і недоліки з точки зору ефективності та вимог до живлення. Разом, робочий діапазон і тип модуляції, визначають фізичний рівень даних (PHY) для стандартів передачі даних. Продукти сумісні по PHY в тому випадку, коли вони використовують один діапазон і один тип модуляції.

Забезпечити бездротовий зв’язок з Інтернетом тепер доступно всім. Досить підключити у себе в домі, на дачі або в офісі систему WiFi і можна приймати сигнал не піклуючись про нескінченні дроти, телефонні підключення, модеми та картах зв’язку. Роутер WiFi є маршрутизатором, приймаючим рішення з пересилання пакетних даних для різних модульних сегментів мережі. Простіше кажучи, якщо у вас в будинку знаходяться один або кілька ноутбуків і всі вони потребують підключення до мережі Інтернет, то цю проблему вирішує маршрутизатор бездротового зв’язку. Система WiFi самостійно знаходить ваші ноутбуки та з’єднує з Інтернетом. Стандартна схема бездротового маршрутизатора передбачає не менше одного з’єднання. Роздача інтернету відбувається на різних частотах. Передбачені і виділені частоти в діапазоні від 5150-5350 МГц до 5650-6425 МГц забезпечує високу швидкість передачі даних в мережі Інтернет.